DOA YG MAKBUL DARI IBUMU - Islam Is Great

Islam Information

Ahad, 11 Februari 2018

DOA YG MAKBUL DARI IBUMU

DOA YG MAKBUL DARI IBUMU

*DOA YG MAKBUL*
DOA SEORG IBU AMAT MAKBUL DI SISI ALLAH BAIK DLM BERWUDUK & TIDAK BERWUDUK, DLM SOLAT ATAU DI LUAR SOLAT, DI ATAS SEJADAH SEMBAHYANG & DI LUAR SEMBAHYANG, DLM JAGA ATAU TERLELAP TIDUR SEKALI PUN BERDETIKNYA HATI IBU MEMIKIRKAN KEMUJURAN KEBAIKAN UTK ANAKNYA ITU PUN ADALAH DOA KPD ALLAH SEBAHAGIAN DOA IBU YG FASIK UTK ANAK YG DURHAKA PUN DIMAKBUL ALLAH. SAYANGILAH & CINTAILAH IBU & AYAH SEPENUH JIWA KERANA KEREDHOAN IBU & AYAH KEPADA ANAKNYA ADALAH KEREDHOAN ALLAH YG MEMBAWA ANAK KE SYURGA ALLAH.
*"SYURGA PERTAMA"*
IBU - KEWANGIAN & KEHARUMAN, SYURGA DI BAWAH TELAPAK KAKI IBU KERANA SEBELUM ROH DIMASUKKAN KE DLM JASAD, SEMASA IBU KITA MENGANDUNGKAN KITA KETIKA BERADA DI DLM RAHIM IBU DLM TEMPOH 120 - 145 HARI KITA TIDAK BERGERAK, KITA HIDUP BERKONGSI " ROH " BERSAMA IBU SELAMA 4 BULAN & SETELAH ROH MASUK KE DLM JASAD KITA, KITA MULA BERGERAK.
*"SYURGA KEDUA"* SETELAH KITA DILAHIRKAN KITA MEMBESAR DGN BERKONGSI " NYAWA " DGN DARAH IBU - SUSU DARI TUBUH IBU.
*"SYURGA KETIGA"* KITA BERKONGSI " KASIH -SAYANG '" DGNNYA. CINTA KASIH SAYANG IBU KEPADA ANAK SEPANJANG HAYAT AKAN MEMBAWA KITA KE SYURGA ALLAH.
ROH IBU, SUSU IBU & KASIH SAYANG IBU ADALAH SYURGA KEPADA ANAK- ANAKNYA DI DUNIA INI DGN KEREDHOAN ALLAH ADALAH JALAN KITA KE SYURGA ALLAH.
PELUK & CIUMLAH IBU KITA YG SUDAH BERUSIA DGN PENUH PERASAAN KASIH SAYANG LEBIH DARI KITA MEMELUK & MENCIUM ANAK- ANAK KITA, HILANGKAN SIFAT MALU ANAK- ANAK LELAKI MEMELUK IBU KITA BEGITU JUGA ANAK PEREMPUAN MEMELUK AYAH KITA, CIUM KEDUA- DUA PIPINYA SERTA HIRUP KEWANGIAN KEHARUMAN KEDUA TELAPAK TANGAN IBU YG TERBUKA IBARAT SEDANG BERDOA MASUK KE DLM JASAD KITA KERANA DI SITULAH LETAKNYA RESTU IBU KITA KEPADA KITA APABILA KITA MENCIUM KEDUA - DUA TELAPAK TANGANNYA. RASAKAN KEHANGATAN DAKAPAN PELUKAN TUBUH BADAN IBU KITA KEPADA BADAN KITA SEBAGAIMANA HILANGNYA SIFAT MALU IBU MENDAKAP KITA KE DADANYA KETIKA MENYUSUKAN KITA SEMASA KECIL.
BERDETIKNYA HATI IBU BERKATA," ANAK- ANAKKU TERLALU SAYANGKAN AKU " ITULAH DOA KASIH SAYANG IBU KEPADA KITA YG MEMBUKA JALAN KE SYURGA ALLAH KERANA TERLALU CINTANYA KITA KEPADA IBU, KITA BELUM PASTI,  MUNGKIN ESOK ATAU LUSA ... ITU ADALAH PELUKAN & CIUMAN TERAKHIR KITA KEPADA IBU KITA KETIKA IBU MASIH HIDUP ...
HADIAHKAN AL- FATIHAH UTK IBU & AYAH TIDAK KIRA IBU & AYAH KITA MASIH HIDUP ATAU TELAH TIADA LAGI.
*YA ALLAH, YA TUHANKU KAU MASUKKAN IBU BAPAKU KE DLM SYURGA MU & KAU SELAMATKAN MEREKA DARI AZAB API NERAKA ATAS SIFAT KASIH SAYANG MEREKA KEPADAKU.*
AMIN, AMIN, AMIN, YA RABBAL ALAMIN
Wallahu a'lam.

Tiada ulasan: